Hi dit is Kasia! 

Als eerste vrouwelijke Thee sommelier Kampioen van Nederland & Zilveren USA wereldtitel, is zij de expert op het gebied van thee innovatie.

Kasia is de persoon als het gaat om het opzetten van nieuwe concepten met haar blik op de toekomst. Haar studie is begonnen bij Gezondheidswetenschappen maar ze heeft zich verder ontwikkelend in diverse vakgebieden. Daarnaast heeft zij artikelen en columns voor verschillende bladen geschreven en heeft ze veel van haar diverse reis- en trend verslagen voor Food Inspiration Magazine(s) bijgedragen. Ze was spreekster op de Food Inspiration Days 2011.

Vele kennen Kasia wellicht van haar serie afleveringen van de 'gezonde makkelijke maaltijd' op de zender 24 kitchen.

"Voor Kasia is eten leven en beleven. Het prikkelen van al je zintuigen. Ze houdt van puur, vers, onbewerkt en zo kleurrijk mogelijk eten. Koken is voor haar ook delen, energie geven aan de mensen waarvoor ze het maakt, en samen delen, genieten en ontspannen. “Ik hou ervan om in een restaurant samen diverse gerechten te bestellen en met elkaar te delen en te proeven.” 

Maar ook als Kasia alleen eet zal haar bord er altijd mooi en met aandacht gemaakt uit zien. “Eten moet leven, niet te stug en stijf zijn, lekker met handen eten af en toe en vooral belangrijk met wie je het deelt. De mensen om wie je geeft en gelijk gestemden, ook voeding voor de ziel."

Eten is ook emotie en voor Kasia heel sterk gekoppeld aan herinneringen. De zelfgemaakte augurkensoep van haar Poolse oma, haar frambozensap, de Poolse outdoorvakanties waar ze bij het kampvuur van een spies aten, haar eerste verse kokosnoot in Thailand: het zijn ervaringen die een onuitwisbare indruk op haar hebben gemaakt.

Gezond eten en leven is volgens Kasia niet zozeer je strikt houden aan leefregels. Het gaat juist om je eigen smaken te leren ontdekken, weer opnieuw voeding als iets moois, kleurrijks en verfijnds te leren beleven. Begrijpen wat het inhoudt. Wanneer je deze gedachte vasthoudt, zul je al snel beseffen dat eten je vriend kan zijn en niet je vijand. Zelfs wanneer je wat kilo’s probeert te verliezen!"